7 способів вбити “автомат”: яких типових помилок припускаються водії на АКПП

Коли мова заходить про автоматичну коробку передач, деякі водії помилково вважають, що вона більш надійна і менш вимоглива до догляду, ніж механічна коробка передач. Насправді АКПП складніша у своєму устрої і відповідно більш вимоглива до себе. Експерти виокремили 7 типових помилок автомобілістів, які прискорюють знос і вихід з ладу “автомата”.

Екстремально їздити: Постійне різке прискорення і гальмування може негативно позначитися на стані автоматичної коробки передач. Жорсткі перемикання передач можуть призвести до зносу зчеплення та інших компонентів.

Рушати з непрогрітою рідиною: Запуск двигуна та негайне рушання з місця, особливо в холодні дні, коли олія в коробці передач ще не прогрілась, може спричинити зношування або пошкодження внутрішніх механізмів.

Нехтувати правилами буксирування: При буксируванні іншого автомобіля або причепа необхідно дотримуватися рекомендацій виробника вашого автомобіля. Неправильна процедура буксирування може пошкодити автоматичну коробку передач.

Вмикати нейтраль при будь-якій зупинці: Постійне перемикання коробки передач у режим нейтрального положення під час зупинок може спричинити знос гальм та інших компонентів трансмісії.

Їздити в горах, як у місті: У гористій місцевості необхідно враховувати особливості роботи коробки передач. Часте перемикання між передачами під час руху в гору або на спуску може призвести до зайвого нагрівання трансмісії.

Неправильно паркуватися: Несправність автоматичної коробки передач може бути пов’язана і з неправильним паркуванням. Наприклад, залишати автомобіль на парковці без використання ручного гальма може створити навантаження на трансмісію.

Нехтувати захистом: Нижня частина картера АКПП більш вразлива для механічних пошкоджень, ніж “механіка”. Навіть невелика вм’ятина в піддоні може призвести до порушення роботи трансмісії.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти