Дорогий ремонт гарантовано: механік пояснив водіям, чому не можна їздити на “порожньому” баку

Американський автоблогер і механік із 56-річним стажем Скотті Кілмер звернув увагу на важливий аспект експлуатації автомобілів, який часто не беруть до уваги власники. Поширена помилка водіїв майже завжди веде до дорогого ремонту.

Зокрема, Кілмер закликав не зволікати із заправкою транспортного засобу, не чекати, коли паливний бак спорожніє, перш ніж вирушити на АЗС. Суть проблеми полягає в тому, що в більшості сучасних автомобілів паливний насос розташований усередині бензобака. Коли паливо в баку падає до мінімального рівня, насос може почати засмоктувати повітря замість палива. Це може призвести до зносу і пошкодження підшипників насоса через брак мастила, яким служить паливо. Пошкодження паливного насоса може призвести до дорогого ремонту.

Щоб уникнути таких проблем, Скотті рекомендує заправляти автомобіль, коли бак заповнений приблизно на чверть. Це допоможе зберегти правильну роботу паливного насоса і продовжити термін служби його компонентів. Такий підхід до заправки також може допомогти водіям уникнути неприємних ситуацій на дорозі і запобігти несподіваним поломкам.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти