6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

У разі зупинки автомобіля поліцейськими, останні іноді можуть поводитися грубо або зухвало, провокуючи водія на відповідні дії або навіть вчинення правопорушень. Не допустити цього і поставити патрульного на місце можна за допомогою низки універсальних фраз, які “Твоя МАШИНА” пропонує взяти на озброєння.

“Ми тільки на ‘Ви’“: Якщо інспектор раптово почав “тикати” і вам здається це недоречним, ви маєте право вимагати від нього більш шанобливого до себе ставлення. Для патрульного це стане індикатором того, що ви не станете миритися з хамством на свою адресу.

“Я повинен зафіксувати все на камеру”: Повідомлення про запис може створити додаткову прозорість під час взаємодії та забезпечити документування того, що відбувається. Інспектору ж це послужить сигналом, що краще поводитися належним чином і не порушувати посадові інструкції.

“Зачекайте, я ‘загуглю’ цю статтю ПДР”: Вказівка на намір ознайомитися з відповідними правилами та законами може підтвердити знання своїх прав та обов’язків як водія.

“Я зараз зателефоную до чергової частини та запрошу сюди відповідального”: У разі необхідності додаткового роз’яснення ситуації або присутності свідка, запрошення відповідальної особи може забезпечити додаткову підтримку. Мало хто з патрульних буде радий перспективі пояснюватися перед начальством, а отже це, ймовірно, дасть змогу знизити “запал” поліцейського.

“Давайте оформимо протокол”: Це говорить про вашу впевненість у своїй правоті. Якщо у поліцейського немає документальних підтверджень вашої провини, і він просто хоче вас залякати, то подібна фраза просто обеззброїть його, позбавивши аргументів.

“З порушенням не згоден, потребую захисника”: У разі незгоди з пред’явленими звинуваченнями, висловлення бажання отримати юридичну допомогу може захистити ваші права та інтереси. Поліцейський зобов’язаний дозволити вам скористатися послугами адвоката, інакше будь-які його подальші дії будуть визнані в суді незаконними. Водночас перспектива зустрітися віч-на-віч з експертом у галузі права може підштовхнути інспектора до того, щоб відкликати свої претензії та звинувачення до водія.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти