Як автомобілісту не можна використовувати засоби типу WD-40

Автомобілісти із захопленням сприйняли появу в продажу таких засобів, як WD-40, які відтоді стали невід’ємним атрибутом у гаражі більшості водіїв. Вважається, що вони настільки універсальні, що їх можна використовувати практично скрізь. Але це не так. Є ситуації, коли використовувати “ведєшки” та їхні аналоги категорично не можна.

Гумові ущільнювачі
Багато водіїв обробляють гумові ущільнювачі дверей і багажника, щоб вони не примерзали взимку, але це фатальна помилка. WD-40 розчиняє гуму, яка не тільки руйнується, а й починає бруднити ваш одяг. Чорні сліди з’являтимуться на вашій куртці та штанах регулярно.

Гальмівні механізми та сайлентблоки.
Тут також багато гумотехнічних елементів, вплив на які WD-40 чинить вкрай згубний. Експерти категорично не рекомендують наносити засіб під пильовики робочих циліндрів або на напрямні пальці супортів. Те саме стосується сайлентблоків. Краще використовувати більш безпечні та нешкідливі аналоги.

Склоочисники
Немає нічого страшного в тому, щоб змастити “відешкою” шарніри склоочисників, але обов’язково потрібно стежити, щоб засіб не потрапив на гумову стрічку або скло, де він залишає райдужні розводи.

Салон
Є автомобілісти, які люблять обробляти WD-40 торпеду, яка одразу ж заблищить і засяє. Однак потім тонкий шар мастила миттєво “притягне” до себе пил і всі ваші зусилля будуть марними.

Корозія
Експерти звертають увагу, що використання WD-40 як антикорозійного засобу дуже сумнівне. Краще скористатися профільними засобами.

Шиномонтаж
Як уже було сказано, використовувати “ведешку” в контакті з гумою категорично протипоказано. Краще застосовувати звичайний мильний розчин.

Джерело Автосвіт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти