Як і чому потрібно мити автомобільні шини перед сезонним зберіганням

Навесні настає період масового “перевзування” автомобілів – зміни зимової гуми на літню. У зв’язку з цим постає актуальне питання про зберігання зимових шин. Багато автовласників при цьому не переймаються станом покришок і просто відправляють їх у темний сухий кут до осені. Однак експерти наголошують, що шини до тривалого зберігання потрібно підготувати. Якщо ви, звісно, не хочете, щоб вони швидко прийшли в непридатність.

Навіщо мити автомобільні шини перед зберіганням?
Зимова їзда пов’язана для шин з експлуатацією в агресивному середовищі. Сіль і реагенти, якими обробляють дороги від обмерзання, залишаються на покришках і з часом можуть викликати пошкодження гуми. Тому після зняття з автомобіля шини все ж важливо ретельно вимити.

Як правильно мити автомобільні шини?
Найкраще озброїтися м’якою щіткою, яка не пошкодить гуму, використовуючи спеціалізовані засоби або звичайний мильний розчин. Після миття важливо обполоснути їх у чистій воді, видаливши залишки хімікатів з поверхні. Потім їх краще висушити, щоб не залишати вологу і розводи.

Які засоби не слід використовувати для миття шин?
Краще уникати використання засобів для миття посуду, а також інших жировідвідних засобів, які можуть сильно засушити гуму і прискорити її знос. Також не варто використовувати лужні засоби для очищення покришок.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти