Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового сезону, коли величезна кількість вологи, бруду і реагентів чинили на них руйнівну дію, зношення цих витратних матеріалів не повинно нікого дивувати. Але як зрозуміти, що настав момент заміни гальмівних колодок? Експерти назвали 3 важливі ознаки.

Втрата гальмівного ефекту: Автомобіль може почати витрачати більше часу на зупинку, гальма гірше відгукуватися на натискання педалі. Це може становити серйозну небезпеку на дорозі і вимагає негайного втручання.

Шуми і сторонні звуки: Зношені гальмівні колодки можуть виробляти різні звуки, такі як скрегіт, скрип або стуки під час гальмування. Ці шуми можуть бути викликані тертям зношених колодок об гальмівні диски або інші металеві частини гальмівної системи. Вони можуть вказувати на необхідність заміни гальмівних колодок або ремонту гальмівної системи.

Вібрація в педалі гальма або кермі під час гальмування: Це може бути спричинено нерівномірним зносом колодок або нерівностями на гальмівних дисках. Вібрація може бути відчутною як у педалі гальма, так і в кермі, і може бути ознакою проблеми, що потребує негайної уваги.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти