Як уповільнити старіння автомобільних шин: лайфхаки для водіїв

Надійність автомобільних шин вкрай важлива для безпеки руху, тому не можна нехтувати ситуаціями, коли гума зношена. Як і будь-який витратний матеріал, вона має обмежений термін експлуатації, проте є низка способів, як його подовжити, відтермінувавши купівлю нових покришок.

Експерти звертають увагу, що прискорюють старіння шин вплив ультрафіолету, екстремальні перепади температур, абразивні елементи, реагенти та інші фактори. Через них з часом гума втрачає свої якості і стає менш стійкою. При цьому експлуатувати її для цього зовсім не обов’язково. Вважається, що будь-які шини не можна використовувати через 5-7 років після виробництва. Навіть, якщо вони виглядають новими, використовувати їх уже не рекомендується.

Водночас важливо підтримувати правильні умови зберігання шин, щоб вони не зношувалися раніше терміну. Для цього потрібно уникати прямих сонячних променів, високої вологості та контакту з хімікатами, включно з різноманітними маслами та розчинниками. Крім того потрібно підтримувати в місці зберігання шин оптимальну температуру і хороше вентилювання.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти