Чому довго сидіти за кермом небезпечно: як водієві убезпечити себе

Тривале перебування людини за кермом автомобіля може бути небезпечним, попереджають медики. Як зазначив лікар-уролог Андрій Мороз, така поведінка загрожує виникненням цілої низки захворювань.

Фахівець наголосив, що водій має облаштувати своє місце в автомобілі так, щоб воно було максимально комфортним. Особливо, якщо він планує тривалу поїздку. Насамперед ідеться про техніку безпеки, куди входить встановлення оптимальної дистанції між водієм і кермовим колесом. Вона має бути на рівні напівзігнутої руки. Ігнорування такої вимоги призводить до перенапруження м’язів спини. Згодом подібна поведінка провокує порушення функцій нервових закінчень, що йдуть у малий таз.

Лікар попереджає, що це може призвести до виникнення синдрому хронічного тазового болю. Мороз також звернув увагу, що постійний дискомфорт під час керування автомобілем може спричинити у водія міофасціальний синдром, який проявляється у вигляді сильного болю в м’язах навколо хребта.

Фахівець рекомендує водіям, які постійно проводять час за кермом, приділяти особливу увагу своєму комфорту, а також поліпшенню кровообігу. Останнє можна забезпечити за допомогою використання спеціальних масажерів.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти