Названо найпоширеніші автомобільні міфи в Україні: правда чи брехня?

Серед українських автомобілістів широко поширені стереотипи щодо цілої низки тем і питань. Деякі міфи дійсно мають під собою підґрунтя, але більшість є вигадкою. Експерт Віктор Волошин розповів про найпопулярніші теорії.

Так, він пояснив, що думка водіїв про те, що антикорозійний засіб рятує машину від іржі, є правдивою лише частково, оскільки це допомагає тільки, якщо обробити новий автомобіль. На старих авто антикор лише маскує корозію, але не вирішує проблему.

Також існує поширена помилка, що “автоматична” КПП не потребує заміни трансмісійної рідини. Насправді, як уточнив експерт, робити це потрібно кожні 40-60 тисяч кілометрів, інакше трансмісія починає швидше зношуватися і виходити з ладу.

Ще один міф говорить про те, що повний привід здатний впоратися з будь-якою слизькою поверхнею. Волошин зазначив, що в цій ситуації повнопривідні авто насправді набагато небезпечніші за звичайні, оскільки швидше розганяються на слизькій поверхні, але гальмують так само погано.

Думка про те, що преміальні автомобілі кращі за якістю, як стверджує експерт, також не відповідає дійсності. Насправді ж такі автівки мають більше дорогих систем та елементів.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти