Як зрозуміти, що залило двигун і що з цим робити: 3 явні ознаки несправності

Якщо двигун вашого автомобіля залило бензином, це може стати серйозною проблемою, ігнорувати яку категорично не можна. Експерти видання SlashGear назвали 3 ознаки несправності та розповіли, як із нею впоратися.

1. Запах бензину:
Першою і найочевиднішою ознакою затоплення двигуна є запах бензину, що виходить із моторного відсіку або вихлопної труби. Якщо після невдалих спроб запуску автомобіля ви відчуваєте сильний запах бензину, ймовірно, камера згоряння затоплена паливом.

2. Незвичайні звуки під час провертання ключа:
Якщо під час спроби запустити двигун ви чуєте незвичайний звук, що дзижчить, або двигун звучить інакше, ніж зазвичай, це також може свідчити про затоплення двигуна. Це відбувається через велику кількість бензину, що потрапив у камери згоряння.

3. Двигун не заводиться:
Для запуску двигуна потрібне оптимальне співвідношення палива та повітря. Надлишок одного з компонентів паливно-повітряної суміші в роботі мотора. Бувають випадки, коли агрегат заводиться і знову глухне.

Як виправити проблему:

1. Зачекайте:
Відкрийте капот і дайте двигуну постояти 10-15 хвилин, щоб надлишки палива могли випаруватися. Це допоможе зменшити кількість бензину в камері згоряння.

2. Заведіть двигун із натиснутою педаллю газу:
Запустіть двигун, але при цьому натискайте на педаль газу. Це дасть змогу більшій кількості повітря надходити в камеру згоряння, що допоможе повернути співвідношення повітря і палива до нормального рівня.

3. Утримуйте оберти:
Продовжуйте утримувати оберти двигуна в нормальному діапазоні (близько 1500-2000 об/хв) ще кілька секунд після запуску, щоб допомогти двигуну спалити надлишки палива.

Якщо після цих дій двигун все ще не запускається, можливо, знадобиться додаткове обслуговування у механіка або в автосервісі. Наприклад, свічки запалювання могли просочитися бензином і перестати створювати іскру, або може знадобитися заміна повітряного фільтра.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти