Медики розповіли, чому водіям не слід захоплюватися енергетиками

Енергетичні напої в Україні останніми роками стали вкрай популярними. Водії часто п’ють їх перед тривалими або нічними поїздками, щоб підтримувати бадьорість організму і тримати себе в тонусі. Водночас медики рекомендують автомобілістам обмежити вживання зазначених продуктів з вагомих причин, пише портал “Господа“.

Фахівці визнають, що вживання енергетиків справді викликає швидкий приплив сил, проте вже скоро він змінюється різкою втомою, внаслідок якої концентрація водія сильно знижується. Щоб побороти її, багато хто часто вживає нову порцію напою, проте зловживання ним швидко виснажує нервову та серцево-судинну системи. Це вкрай небезпечно, особливо в дорозі, де будь-яке раптове нездужання може призвести до аварії.

Повідомляється, що в одній банці енергетика міститься до 320 мг кофеїну, тоді як медики вважають токсичною дозу в 400 мг кофеїну. Тож, якщо й пити напій, то краще обмежитися однією банкою, щоб не спровокувати різкий стрибок артеріального тиску, пульсу та порушення серцевого ритму.

Джерело Господа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти