Як водієві правильно налаштувати дзеркала в автомобілі: покрокова інструкція

Правильне налаштування дзеркал в автомобілі є ключовим фактором для забезпечення безпеки на дорозі. Інструктори автошкіл наголошують, що коректно встановлені дзеркала допомагають водієві краще орієнтуватися в дорожній обстановці та мінімізувати ризик аварій і зіткнень. Розглянемо основні кроки та рекомендації для правильного налаштування дзеркал.

Налаштування внутрішнього дзеркала заднього виду

Перш ніж приступати до налаштування дзеркал, важливо правильно налаштувати сидіння. Переконайтеся, що ви сидите зручно, ноги легко дотягуються до педалей, а руки – до рульового колеса. Це забезпечить вам найкращий кут огляду. Внутрішнє дзеркало заднього виду має бути налаштоване так, щоб ви могли бачити якомога більше простору позаду автомобіля. Положення дзеркала має дозволяти вам контролювати рух позаду і бачити все заднє скло в центральній частині огляду. При цьому важливо, щоб дзеркало не показувало занадто багато салону автомобіля, що може відволікати.

Налаштування бічних дзеркал

Ліве бокове дзеркало: Сядьте у звичне для вас положення і нахиліть голову вліво так, щоб майже торкатися бокового вікна. У такому положенні налаштуйте ліве бокове дзеркало так, щоб тільки край вашого автомобіля було видно в правій частині дзеркала. Це допоможе мінімізувати сліпу зону з лівого боку.

Праве бокове дзеркало: Для налаштування правого бокового дзеркала нахиліть голову вправо, ніби сідаючи на центральну консоль. У цьому положенні налаштуйте дзеркало так, щоб тільки край автомобіля було видно в лівій частині дзеркала. Таким чином, ви також зменшите сліпу зону з правого боку.

Додаткові поради
Перевірка налаштування дзеркал: Після налаштування всіх дзеркал, сядьте у звичайне положення водія і перевірте, наскільки добре видно зону позаду і з боків автомобіля. Спробуйте змінити смуги руху, звертаючи увагу на зони, які видно в дзеркалах.

Регулярна перевірка: Періодично перевіряйте налаштування дзеркал, особливо якщо в машині їздять кілька людей, які можуть змінювати їхнє положення. Завжди перевіряйте дзеркала перед початком руху.

Додаткове дзеркало для батьків: Якщо ви часто перевозите маленьких дітей, встановіть додаткове дзеркало для контролю за задніми сидіннями. Це може бути дзеркало, що кріпиться на склі або на сонцезахисному козирку, що дозволяє бачити дитину, не відволікаючись від дороги.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти