Як поліцейські розпізнають брехню водія: назвали 7 явних ознак

Зупинка автомобіля поліцією – це завжди стрес, але деякі водії при цьому намагаються обдурити патрульних, щоб уникнути відповідальності за порушення ПДР. Досвідчені інспектори вже знають, як розпізнати таких автомобілістів. “Твоя МАШИНА” звертає увагу на 7 явних ознак, які можуть видати брехню.

Невідповідність вербальної та невербальної комунікації: Коли водій говорить одне, а його жести – інше, це може свідчити про те, що він намагається приховати правду.

Надлишкові деталі в розповіді, прагнення змінити тему: Занадто заплутані пояснення водія і концентрація на дрібних подробицях говорять про те, що водій намагається відвести діалог від суті.

Суперечливі заяви: Іноді водій може у своїй розповіді настільки заплутатися сам, що видає речі, які суперечать одна одній.

Чухання обличчя або інших частин тіла: Одна з давно відомих ознак брехні та типова підсвідома реакція брехуна.

Уникнення прямих відповідей: Патрульні можуть спеціально ставити водієві конкретні запитання, які вимагають прямих відповідей. Якщо водій при цьому намагається ухилитися від відповіді, то це може свідчити про його нещирість.

Паузи перед відповідями: Водій, який не має наміру чесно відповідати на запитання, може продумувати, як краще приховати правду.

Підвищена нервозність або агресія: Якщо абсолютно нешкідливі та пересічні запитання викликають у водія нервову емоційну реакцію, це також може свідчити про те, що йому є що приховувати.

Варто зазначити, що жодна із зазначених ознак не дає 100-відсоткової гарантії того, що водій говорить неправду і, вже точно, не є підставою для звинувачення людини у брехні. Стреси, перенапруження або навіть хворобливі стани можуть змусити будь-яку людину діяти подібним чином.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти