Назвали ТОП-3 міфи про електрокари, які вводять водіїв в оману

Електрокари в Україні явище відносно нове. У зв’язку з цим у багатьох автомобілістів існує скепсис щодо них. Особливо негативно впливають на ставлення до електрокарів всілякі міфи і чутки. Експерти видання “НВ” виділили ТОП-3 з них, які є абсолютною брехнею.

Міф № 1. Мало зарядних станцій

В Україні стрімко розвивається інфраструктура для експлуатації електричного транспорту. Лише за три роки кількість зарядних станцій по країні збільшилася на 2 тисячі. За деякими даними, зараз на 15 електрокарів у нашій країні припадає 1 зарядна станція. У країнах ЄС цей показник становить 11 до 1.

Міф № 2. Електрокари повільно заряджаються

Спочатку це дійсно було так. Власникам електрокарів доводилося чекати по кілька годин, поки заряд батареї поповниться. Доводилося планувати зарядку на ніч. Однак з часом електричні автомобілі стали комплектувати більш сучасними і технологічними батареями, які можуть приймати струм високої потужності. Це дало змогу заряджати електрокари протягом години. Деякі моделі можуть поповнювати запас батареї на 80% за 30 хвилин і менше.

Міф № 3. Зарядка електрокарів нібито коштує надто дорого

Незважаючи на те, що тарифи на зарядних станціях справді можуть “кусатися”, порівняно з використанням бензину або дизеля, це все ще вкрай дешево і вигідно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти