Водії придумали, як обійти розмитнення авто

У Митному союзі скасували мито на ввезення кузовів. Раніше з водіїв брали 15%, але не менше 2907 євро. Тепер же приписку про «євро» прибрали, залишивши тільки процентне співвідношення. Таким чином, водії отримали можливість ввозити кузова автомобілів набагато дешевше, ніж 2907 євро.

Заповзятливі білоруси швидко розібралися що до чого і налагодили майже легальну схему ввезення іномарок – так звані машини-конструктори, передає autonews.ua.

Автомобілі ввозяться по частинах: агрегати окремо, кузов окремо. Або просто ввозиться кузов, а агрегати ставляться від іншої машини. Причому під кузовом розуміється не тільки голий метал, адже ввозити можна майже комплектне авто – з салоном, електроустаткуванням, дверима і стеклами. Кузов можна поміняти, така процедура існує. І в ДАІ до цього ставляться спокійно.

Наприклад, кузов Mercedes-Benz без мотора, трансмісії і підвіски коштує $2 400. 2,2-літровий дизельний мотор і коробку передач автор оголошення готовий продати за $750. Правда, при цьому потрібно мати такий же автомобіль (з битим або іржавим кузовом).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти