Оштрафують при першій зупинці: що водіям не можна робити при спілкуванні з поліцією

Від зупинки автомобіля поліцією не застрахований жоден водій. Причому отримати штраф від патрульних автомобіліст може одразу ж на старті спілкування з інспекторами. За що можуть оштрафувати водія, пояснили юристи “Дорожнього адвоката“.

Так, зазначається, що поліцейським мають право вимагати від водія пред’явити документи, а саме – водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та поліс ОСЦПВ. При цьому нерідко автомобілісти відмовляються виконати вимогу. Роблять це з різних причин. Хтось неправильно трактував закон, хтось його просто не знає, а хтось банально не хоче спілкуватися з поліцією. У будь-якому разі за відмову пред’явити документи ч.1 ст.126 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді 425 гривень штрафу.

Винятком, коли штрафувати водія за відмову пред’явити патрульному зазначені документи, може бути випадок, коли поліцейські безпідставно зупинили автомобіль, не представилися, не назвали причину зупинки або не показали докази порушення ПДР. Однак усе це, найімовірніше, вже доведеться пояснювати в суді, оскільки інспектори все одно можуть спробувати притягнути водія до відповідальності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти