Чоловіки чи жінки: стало відомо, хто краще водить авто

Схоже, навіть самим махровим сексистам тепер доведеться заховати подалі жарти про блондинок за кермом. Британські страховики представили результати дослідження, засновані на статистиці. І висновок виявився досить невтішним для всіх, хто вважав, що вміле водіння — така ж вроджена і невід’ємна прерогатива виключно чоловічої статі, як борода або загадковий пух в пупку.

І хоча, звичайно, у того, щоб бути чоловіком є багато переваг, виявилося, що машини все ж краще водять жінки. Найбільший сайт про страхування Великобританії Сonfused.com проаналізував статистику страхових компаній країни, і ось що вийшло.

Водіїв-чоловіків у Великобританії більше, ніж жінок, але розрив дуже незначний: 53% до 47%. Але порушення всіх категорій частіше роблять чоловіки. Ось які дані представили автори дослідження. Нагадаємо, мова йде про Великобританію.

Перевищення швидкості: жінки — 7%, чоловіки — 23%.

Небезпечне водіння: жінки — 0%, чоловіки — 2%.

Водіння в нетверезому вигляді: жінки — 1%, чоловіки — 5%.

Відсутність страховки: жінки — 5%, чоловіки — 18%.

Інші порушення: жінки — 5%, чоловіки — 25%.

А ще чоловіки в два рази частіше звертаються до страхових компаній, щоб відшкодувати збитки від аварій. До того ж серед чоловіків вищий відсоток тих, хто подає на компенсацію ДТП з їх вини. 17% проти 9% у жінок.

Джерело: znaj.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти