Яким бензиновим автомобілям віддають перевагу українці: ТОП-10 популярних моделей

Незважаючи на зростаючу популярність електрокарів і гібридів, бензинові автомобілі в Україні зберігають домінування як на вторинному, так і на первинному ринках. Як повідомляє Укравтопром, минулого місяця українці зареєстрували понад 2,6 тисячі машин у цьому сегменті, що на 7 відсотків більше, ніж роком раніше.

Загалом, на бензинові авто припадає 46 відсотків ринку нових легкових транспортних засобів, що є найкращим показником, проте на 2 відсотки менше, ніж у квітні 2023 року. Таким чином, ринок нових легкових авто в Україні зростає, але частка бензинових машин у ньому поступово знижується.

Найпопулярнішою ж моделлю у квітні серед українців став кросовер Mazda CX-5. За місяць було зареєстровано 220 одиниць таких авто. На другій сходинці в списку найбільш затребуваних нових легковиків опинився ще один кросовер KIA Sportage, який розійшовся тиражем у 185 штук. Третє місце посів Toyota RAV-4, за участю якого зафіксовано 174 угоди. Четвертим став Renault Duster (111 од.), п’ятим – Hyundai Tucson (110 од.).

До ТОП-10 також увійшли такі моделі. як Suzuki Vitara (106 од.), Suzuki SX4 (94 од.), Skoda Octavia (94 од.), Volkswagen Tiguan (83 од.), Kia Cee’d (61 од.).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти