Буде тільки гірше: які поліпшення шкідливі для автомобіля

Практично кожен автомобіліст зацікавлений у тому, щоб зробити свою машину комфортнішою, продуктивнішою і безпечнішою. Багато хто для цього намагається адаптувати транспортний засіб за допомогою всіляких “апгрейдів”. Іноді це дійсно допомагає, але є випадки, коли ручні поліпшення тільки шкодять. Експерти видання “Автосвіт” назвали три таких ситуації.

Присадки для оливи або пального
Виробники мастил і пального не рекомендують використовувати якісь добавки до своєї продукції. Винятком можуть бути випадки, коли потрібно позбутися якихось негативних наслідків, як-от видалення води або відкладень у системі. Але навіть тут вдаватися до якихось доповнень потрібно з особливою обережністю.

Мийка двигуна
Очищення мотора, особливо запиленого і забрудненого мастилом, може здатися гарною ідеєю, але на ділі краще цього уникати. Досвідчені автомеханіки закликають тримати генератор, стартер, датчики і блоки управління двигуном подалі від води.

Заміна штатних лампочок
Виробники можуть обіцяти значне поліпшення ефективності освітлення при заміні штатних ламп на якісь спеціальні. Однак на ділі може виявитися, що ефект не кращий або не набагато кращий. Причому, такі лампи зазвичай швидше виходять з ладу.

Джерело Автосвіт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти