Автомобільна мобілізація: у кого не забиратимуть машини на ЗСУ за новим законом

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, регламентує порядок вилучення у громадян і підприємств транспортних засобів. Речник Міноборони Дмитро Лазуткін уточнив, коли і в кого машини забирати не будуть.

Зокрема, представник відомства пояснив, що ТЦК і органи СБУ, які наділені новим законом повноваженнями за погодженням із місцевими органами влади вилучати особистий транспорт громадян, не зможуть проводити подібні процедури щодо однієї категорії автомобілів. Йдеться про випадки, коли у громадянина немає права власності на інші транспортні засоби.

Лазуткін наголосив на тому, що виконання військово-транспортного обов’язку громадянами, підприємствами та установами різної форми власності можливе лише, якщо в їхній власності є техніка, яка необхідна Силам оборони для виконання завдань на фронті. Це може бути будівельна та спеціальна техніка, а також машини підвищеної прохідності. Представники влади неодноразово обіцяли, що звичайні легкові авто вилучати ніхто ні в кого не буде.

Джерело Укрінформ
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти