Купив права в інтернеті: що буде водієві за використання підроблених документів

Останніми роками в Україні поширилися “послуги” з продажу водійських прав. Українцям пропонують замовити документи для керування транспортними засобами, не виходячи з дому. У Національній поліції розповіли, що буде, якщо використовувати такі “посвідчення”.

Так, правоохоронці звернули увагу, що в інтернеті продають хоч і схожі на оригінальні, але все ж таки не справжні водійські права, які перший же патрульний інспектор розпізнає, перевіривши їх за базою даних. Також такі “документи” ніколи не відображатимуться в “Дії” або кабінеті водія.

Поліцейські зазначають, що шахраї часто вводять громадян в оману, запевняючи їх, що підроблені права матимуть ті самі можливості, що й справжні. На ділі ж аферисти лише націлені на те, щоб виманити у своїх жертв побільше грошей. Жодної альтернативи складанню теоретичних і практичних іспитів на право керування автомобілем в Україні немає, зазначають у відомстві.

Якщо поліцейський зупинить автомобіль із водієм, який використовує фальшиві права, сумнівні документи буде вилучено. Ба більше, щодо автомобіліста, ймовірно, буде відкрито кримінальне провадження за фактом використання завідомо підроблених документів. Покарання за це правопорушення – штраф 850 гривень або навіть арешт на строк до шести місяців.

Джерело Національна поліція
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти