Кинуть за ґрати на 10 діб: кому з водіїв терміново потрібно пройти техогляд

В Україні, всупереч розхожій думці, обов’язковий технічний огляд транспортних засобів ніхто не скасовував. Змінилися лише категорії автомобілів, для яких ця процедура необхідна. І, як і раніше, діє суворе покарання за керування автомобілем без обов’язкового техогляду.

Так, на перший раз водія без техогляду оштрафують на 3400 гривень. Повторне порушення обійдеться йому вже стягненням до 17 000 гривень. Якщо у машини є серйозна несправність, водія оштрафують на суму від 8500 до 17 000 гривень. Для посадових осіб передбачено ще суворіші штрафи – до 34 000 гривень. Також законом передбачена можливість позбавлення водійських прав на строк від 3 до 6 років і адміністративного арешту на строк до 10 діб за керування транспортом без обов’язкового техогляду.

Кого можуть покарати?
Звичайні легкові автомобілі, відповідно до чинного законодавства, не зобов’язані проходити регулярний техогляд. Відповідно їхніх водіїв не можуть притягнути до відповідальності за відсутність техогляду. Винятком є водії транспорту, який використовуються для комерційних цілей або роботи в таксі. Також потрібно проходити техогляд вантажним авто, автобусам, колісним тракторам, спецтранспорту та колісно-транспортним засобам, які використовуються для перевезення небезпечних, токсичних і займистих вантажів.

Джерело Хвиля
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти