Автомобілі яких кольорів швидше вигорають на сонці: з’явилося пояснення експертів

Багато хто про це не замислюється, але ультрафіолет від світіння сонця впливає на всі предмети, на які він потрапляє. Винятком не є і лакофарбове покриття автомобілів. Нерідко можна побачити, як верхня частина чиєїсь машини має більш тьмяний вигляд порівняно з нижньою, куди сонячні промені потрапляють рідше. Експерти звертають увагу, що це явище має чітку кореляцію з кольором транспортного засобу.

Дослідження показують, що ультрафіолет найбільше впливає на автомобілі темних і яскравих кольорів. Зазвичай це чорні, темно-зелені, червоні, жовті або помаранчеві машини. На покриттях світлих відтінків сонце впливає не так агресивно.

Пояснення цьому явищу просте – темні та яскраві кольори сильніше поглинають ультрафіолет. Причому загроза його не тільки в погіршенні естетичного вигляду машини, а й подальших процесах. Адже спершу лакофарбове покриття вицвітає, потім стає тьмяним, а потім і зовсім тріскається. Його пошкодження призводить до утворення іржі на кузові, яка швидко поширюється і “вбиває” авто.

Джерело wheel-news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти