Оштрафують, відберуть права і кинуть за ґрати: водіям нагадали про “темне” порушення ПДР

Багато автомобілістів в Україні забувають, що ПДР регламентують не тільки поведінку водіїв на дорозі, а й їхні обов’язки щодо технічного стану та зовнішнього вигляду їхніх транспортних засобів. Так, юристи нагадали українським керманичам про одне “темне” порушення.

Відповідно до п. 31.4.7 ПДР, водіям не дозволено керувати автомобілем, покриття скла якого перешкоджає видимості водія або погіршує його прозорість. На перший раз поліція оштрафує порушника за ч.1 ст.121 КУпАП на 340 гривень.

Повторне порушення загрожує водієві вже більш серйозними санкціями – позбавленням прав до півроку, а також адміністративним арештом до 10 діб (ч.4 ст.121 КУпАП). Таке покарання до водія може застосувати суд, якщо після першого штрафу він не виправив порушення і знову попався на їзді з тонованим склом.

Ключовим моментом у таких випадках є ступінь тонування. Саме по собі встановлення покриттів на скло автомобіля в Україні не заборонено. Однак якщо їхнє світлопропускання опускається нижче 75% для вітрового скла і 70% для інших вікон, то це вже трактується як порушення.

Джерело Стіна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти