До 51 000 грн: за які порушення ПДД в Україні встановлено найвищі штрафи

Деякі водії в Україні вважають, що автомобільні штрафи є незначним покаранням за порушення ПДР і обмежуються кількома сотнями гривень. Однак останніми роками законодавство в цьому питанні суттєво змінилося, у зв’язку з чим, порушення окремих норм може коштувати автомобілістам цілих статків.

Насамперед суворе покарання водіїв в Україні чекає за нетверезе водіння. За керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також під впливом медичних препаратів, що знижують реакцію, загрожує штраф у 17 000 гривень із позбавленням прав на один рік. У разі повторного порушення сума стягнення зросте вдвічі, без прав уже можна залишитися на строк до трьох років, ще й машину порушника можуть конфіскувати. Наступного разу нетверезого водія можуть оштрафувати вже на 51 000 гривень із позбавленням прав на 10 років, конфіскацією авто. Також можливий арешт на строк до 15 діб.

Не можна водіям пити алкоголь і одразу після ДТП за їхньої участі. Незважаючи на те, що прямої загрози учасникам дорожнього руху таке порушення не несе, закон тут до порушників особливо безжальний – 34 000 гривень штрафу, 15 діб арешту і позбавлення прав на три роки.

Якщо водій, позбавлений прав, порушив заборону суду і все одно сів за кермо, то на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень. Повторне порушення також призведе до подвоєного стягнення.

За статистикою, найпоширенішим автомобільним штрафом в Україні є стягнення за порушення швидкісного режиму. У 2023 році поліцейські оформили понад 2 мільйони випадків цього проступку. При цьому “вартість” цього порушення становить від 340 до 1700 гривень.

Джерело Новини.Pro
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти