Українських водіїв почали штрафувати за “неправильні” права: хто під загрозою

Поліція почала “полювання” за українськими водіями з “неправильними” водійськими посвідченнями. “Жертвам” правоохоронців загрожують штрафи в розмірі 3400 гривень.

Юристи звертають увагу, що останнім часом почастішали випадки притягнення до адміністративної відповідальності громадян, які використовують так звані “тимчасові” права – посвідчення, видані вперше. Їхній термін дії обмежений двома роками, після чого поліція починає штрафувати власників таких документів за їзду без прав.

Водночас ще в березні 2022 року Кабмін виніс постанову №184, якою дозволив користуватися простроченими водійськими посвідченнями до кінця воєнного стану. Поліцейські знають про цей дозвіл, але ігнорують його, пояснюючи це тим, що водії нібито навіть у період воєнного стану мають можливість обміняти права. Багато “порушників” погоджуються з цим доводом і покірно йдуть платити 3400 гривень штрафу, однак юристи не рекомендують цього робити.

Якщо водій сплатить штраф, то автоматично визнає себе винним. Тоді при повторному “порушенні” йому загрожує вже штраф у розмірі 20 400 гривень. Юристи рекомендують оскаржувати незаконні дії поліції в суді, щоб уникнути втрати грошей і позбавити себе проблем у майбутньому.

Джерело Wheel-News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти