Час міняти машину: водіям назвали 6 ознак серйозних проблем

Немає нічого вічного, і автомобілі не є винятком. У якийсь момент автовласники стикаються з ситуаціями, коли машини простіше позбутися, ніж ремонтувати її. “Твоя МАШИНА” звертає увагу на шість ознак, які можуть вказувати на те, що авто пора міняти.

Горять лампочки на приладовій панелі
Деякі водії ігнорують попередження на приладовій панелі, не вважаючи, що вони говорять про серйозні несправності, поки машина продовжує їздити. Насправді це не так. Що більше індикаторів горить, то важчим і дорожчим буде подальший ремонт.

Підвищена витрата масла
Якщо машина з часом починає активно витрачати моторне мастило, слід серйозно задуматися про доцільність її подальшої експлуатації. Як правило, це свідчить про витоки або несправності двигуна. Однак не виключено, що проблема менш серйозна і підлягає виправленню відносно швидко і недорого.

Дим
Дим із вихлопної труби найрізноманітнішого кольору може свідчити про наявність серйозних несправностей паливної системи. При сизому і синьому димі масло потрапляє в циліндри двигуна, білий густий дим свідчить про витік антифризу або трансмісійної рідини. Чорний дим найгірший. Машині може знадобитися серйозний ремонт.

Сторонні звуки
Нетипові для роботи автомобіля звуки попереджають про проблеми з цілими вузлами і механізмами. Це може бути несправність підвіски, гальмівної системи, КПП або двигуна. Ремонт кожного з них, можливо, обійдеться в цілий статок.

Корозія
Якщо іржа вже поширилася на підвіску, паливну або гальмівну системи, то справа погана.

Проблеми з електрикою
При виході з ладу лампочки, запобіжника або навіть акумулятора міняти машину, звісно ж, не варто. Але якщо раз по раз ви міняєте стартер, генератор і АКБ, а проблема з електрикою залишається, то, можливо, варто задуматися про нове авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти