8 речей, які водіям категорично не можна робити на АЗС

Заправні станції – це місця підвищеної небезпеки, де дотримання правил безпеки є обов’язковим для всіх водіїв. Невиконання цих правил може призвести до серйозних наслідків, включно з пожежами і травмами. Ось вісім речей, які категорично не можна робити на автозаправній станції.

1. Куріння заборонено
Цього правила слід дотримуватися бездоганно. Куріння на заправній станції категорично заборонено через ризик виникнення пожежі. Бензин та інші палива є легкозаймистими речовинами, і навіть одна іскра від сигарети може призвести до катастрофічних наслідків.

2. Не заправляйтеся до оплати
На багатьох заправних станціях прийнята система передоплати за паливо. Заправка без попередньої оплати може викликати непорозуміння зі співробітниками АЗС та іншими водіями. Це не тільки ускладнює роботу персоналу, а й може викликати конфліктні ситуації.

3. Не їхати «проти шерсті»
Їзда «проти шерсті» на заправній станції може призвести до аварійної ситуації та створити небезпеку для інших водіїв. Рухайтеся за встановленими маршрутами та дотримуйтесь вказівників, щоб уникнути зіткнень та інших інцидентів.

4. Не заправлятися з іншого боку
Заправка автомобіля з іншого боку, коли паливний бак знаходиться на протилежному боці від колонки, може створити перешкоди для інших водіїв і порушити порядок на заправці. Використовуйте призначені для цього насоси, щоб уникнути незручностей для себе та інших.

5. Не залишайте пістолет у баку
Ніколи не залишайте заправний пістолет у баку без нагляду. Це може призвести до переповнення бака та розливу палива, що є вкрай небезпечним. Завжди контролюйте процес заправлення і своєчасно припиняйте подачу палива.

6. Не використовуйте пластикову тару
Заправка палива в пластикову тару категорично заборонена, оскільки пластик може накопичувати статичну електрику. Іскра від статичного розряду може спричинити загоряння палива. Використовуйте тільки спеціально призначені металеві або антистатичні контейнери для перевезення палива.

7. Не залишайте двигун увімкненим
Перед початком заправки обов’язково заглушіть двигун автомобіля. Працюючий двигун може стати джерелом іскри, що становить серйозну небезпеку на заправній станції. Це правило також допомагає запобігти випадковому руху автомобіля.

8. Не затримуйтеся на заправці
Після завершення заправки не затримуйтеся на території АЗС. Звільняйте місце для інших водіїв, щоб не створювати заторів і не заважати роботі станції. Швидко та ефективно завершуйте процес заправки та вирушайте в дорогу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти