Автозаправник назвав найгірший час для відвідування АЗС: можна «вбити» двигун

Для автомобілістів поїздка на АЗС є рутинною справою, тому мало хто замислюється про те, як і коли правильно заправлятися. Однак на ділі час має важливе значення для цього процесу, повідомляє портал Wheel-News з посиланням на досвідченого автозаправника.

За словами фахівця, краще не заїжджати на АЗС, якщо туди тільки приїхав бензовоз. Через цю помилку можна іноді навіть «вбити» двигун транспортного засобу.

Автозаправник пояснив, що головною причиною подібної небезпеки є те, що під час зливу пального з бензовоза в резервуар, осад, який знаходиться на дні, піднімається вгору і може потрапити в паливний бак автомобіля, який в цей момент знаходиться біля колонки. Заправка таким паливом загрожує серйозними наслідками. Осад може забити фільтри, погубити паливну систему і двигун. Ремонт може обійтися автовласникові в цілий статок.

Експерти рекомендують почекати щонайменше півгодини після від’їзду бензовоза, перш ніж заправлятися. Цього вистачить, щоб осад знову ліг на дно резервуара і не потрапив до вас у паливний бак.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти