Не торкайтеся до неї: водіям вказали на одну небезпечну кнопку в автомобілі

Сучасні автомобілі часто «напхані» новими технологіями, за функціоналом яких водії іноді просто не встигають стежити. Щоб зрозуміти значення тих чи інших перемикачів автомобілісти часто звертаються по допомогу до соцмереж. Як один із користувачів Reddit, який виявив у своїй машині одну небезпечну кнопку.

Як з’ясувалося, йдеться про вимикач протибуксувальної системи (АБС) – перемикач із зображенням автомобіля над двома «закарлючками» і написом «OFF». Також відома як система контролю тяги, дана опція є важливим елементом електронної системи, що дає змогу зберігати хороше зчеплення з дорогою, особливо під час дощу, снігу або ожеледиці. Система уповільнює окреме колесо, яке обертається швидше за інші. За рахунок цього запобігається занос транспортного засобу.

У більшості випадків відключати систему АБС не тільки не потрібно, а й небезпечно. Винятком може бути випадок, якщо машина застрягла в багнюці, гравії або снігу. Вимкнення АБС у звичайних ситуаціях може призвести не тільки до втрати контролю над автомобілем, а й пошкодженням окремих компонентів, на кшталт маховика зчеплення. Його ремонт може обійтися в цілий статок.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти