Для українських водіїв можуть переглянути одне обмеження від ТЦК: хто зможе видихнути

18 травня в Україні набув чинності гучний закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, встановив чіткіші правила вилучення у фізичних і юридичних осіб автотранспорту та спеціальної техніки на потреби Сил оборони. Водночас нові обмеження стали проблемою для багатьох українців. У зв’язку з цим Кабмін просять скасовувати деякі з них.

Зокрема, як повідомляє «Судово-юридична газета», наразі транспортні засоби, які стоять на обліку в Територіальних центрах комплектування, не можна переправляти за межі країни або в інші регіони. Також їх не можна продавати чи дарувати, здавати в оренду або використовувати як заставу.

Але є виняток: переміщення автомобілів у сусідні області дозволяється тільки після повідомлення ТЦК про місцезнаходження на строк не більше одного місяця. А порядок виконання військово-транспортного обов’язку, норми безоплатного залучення, вилучення та примусового відчуження транспорту і техніки на період мобілізації та воєнний час визначаються Кабміном.

Існують винятки, коли машини та спецтехніку власник може переміщати до сусідніх областей, але тільки на місяць і за погодженням із ТЦК. Однак уряд досі не регламентував порядок здійснення цієї процедури.

Народний депутат Ігор Фріс заявив, що подав до Кабміну запит із проханням надати роз’яснення щодо переміщення транспорту, що перебуває на військовому обліку, в межах України та за кордон. Таким чином, уряд може пом’якшити вимоги до автовласників, чиї транспортні засоби потенційно можуть мобілізувати в армію.

Джерело Новини.Live
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти