В Україні в 50 разів підвищать штрафи для однієї категорії водіїв: хто під загрозою

В Україні найближчим часом можуть у 50 разів зрости штрафи для однієї категорії водіїв. Відповідний проєкт закону вже був розроблений і отримав попереднє схвалення Кабміну.

Документ передбачає покарання за порушення правил пересування на транспорті заповідними зонами. Зокрема, водіям позашляховиків, квадроциклів, баггі та мотоциклів класу ендуро тут можна буде їздити тільки дорогами загального користування, вулицями населених пунктів і приватними територіями.

Якщо зараз за джипінг в Україні карають штрафом від 153 до 408 гривень для звичайних водіїв і 255-510 гривень – для посадовців, то з ухваленням законопроєкту зазначені суми зростуть у десятки разів. Зокрема, для громадян стягнення становитимуть від 8 500 до 17 000 гривень, для посадових осіб від 17 000 до 25 500 гривень.

Зазначається, що торік порушникам виписали штрафів на 4500 гривень, з яких сплачено було лише 493 грн. При цьому збитків заповідним об’єктам завдано на 7 мільйонів гривень. Відшкодували з цієї суми лише 913 тисяч гривень.

Джерело AutoConsulting
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти