Безліч автомобілів Nissan виявилися смертельно небезпечними: що з ними не так

У США виявили масову проблему в автомобілів марки Nissan. Повідомляється, що смертельну загрозу для водіїв і пасажирів становлять старі моделі японського бренду з бракованими подушками безпеки виробництва Takata.

Національне управління безпеки дорожнього руху США виступило із заявою, в якій закликало власників Nissan Sentra 2002-2006 років, Nissan Pathfinder 2002-2004 років і Infiniti QX4 2002-2003 років негайно припинити експлуатацію зазначених транспортних засобів і звернутися по допомогу до фахівців для якнайшвидшого усунення проблеми. Зазначається, що зазначені моделі потрапили під офіційне відкликання ще чотири роки тому, але багато власників так і не прибули в дилерські центри для проведення ремонту.

Подушки безпеки Takata стали чорною плямою на репутації цілої низки автомобільних брендів після того, як з’ясувалося, що в старих моделях використовувалася активна речовина, яка швидко деградує. Це не тільки приводило в несправність сам механізм активації подушки, а й могло призвести до раптового вибуху в салоні автомобіля. У низці випадків це призводило до травм і смертей як водіїв, так і пасажирів. Десятки мільйонів автомобілів, оснащені подушками Takata, було відкликано через небезпечну вразливість, що стало однією з найбільших кампаній в історії.

Джерело Nikkei
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти