Як швидко та ефективно очистити внутрішню частину лобового скла

Внутрішня частина лобового скла автомобіля може забруднюватися через низку причин, незважаючи на те, що ви, можливо, рідко до неї торкаєтеся. Одна з основних причин – це так зване виділення газів, під час якого матеріали салону автомобіля (пластик, текстиль, штучна шкіра) виділяють леткі органічні сполуки. Ці речовини осідають на поверхні скла, створюючи маслянистий і каламутний наліт. Також куріння в автомобілі, пил, шерсть домашніх тварин і дорожнє сміття можуть сприяти забрудненню скла зсередини, ускладнюючи видимість.

Щоб очистити лобове скло зсередини, вам знадобляться безворсові серветки або серветки з мікрофібри, засіб для чищення скла (безпечний для приладової панелі та внутрішнього оздоблення), медичний спирт і дистильований білий оцет. Покладіть рушник на приладову панель, щоб захистити її від крапель засобу для чищення.

Підготовка розчину для чищення:

Варіант 1: Змішайте медичний спирт і воду в пропорції 50/50 і додайте чайну ложку білого оцту. Оцет відмінно справляється з видаленням маслянистих залишків.

Варіант 2: Змішайте воду, засіб для миття скла і спирт у пропорції 70/15/15.

Очищення скла:

Протріть скло чистою тканиною з мікрофібри, щоб видалити великі частинки бруду. Розпиліть суміш на ганчірку (не на саме скло, щоб уникнути крапель) і починайте очищення рухами вгору і вниз, з боку в бік. Переконайтеся, що ви видаляєте засіб для чищення під час кожного протирання, щоб не залишилося смуг.

Завершення очищення:

Після того, як ви очистили всю поверхню, пройдіться по склу сухим рушником або тканиною з мікрофібри, щоб видалити смуги і ворс, що залишилися.

Рекомендації з очищення лобового скла всередині

Очищення лобового скла в останню чергу: Мийте лобове скло після очищення інших частин салону автомобіля, щоб уникнути повторного забруднення.

Використання чистої тканини: Переконайтеся, що використовуєте чисту тканину, щоб не подряпати скло і не розмазати інші засоби для чищення.

Вибір часу: Очищайте скло в прохолодну пору дня. Прямі сонячні промені можуть швидко висушити засіб для чищення, залишаючи смуги і розводи. Трохи сонячного світла може допомогти вам побачити плями, що залишилися.

Джерело Autoblog
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти