Вони «вбивають» автомобіль: механік назвав 3 фатальні помилки під час прогрівання двигуна

Прогрів двигуна залишається одним із найважливіших процесів під час здійснення правильної експлуатації автомобіля, особливо в холодний період. Видання Hyser опитало досвідченого автомеханіка про те, яких промахів припускаються водії під час запуску мотора. Експерт виділив 3 фатальні помилки автомобілістів.

1. Увімкнення обігрівача. Багато водіїв звикли взимку одразу ж вмикати пічку, щоб забезпечити собі максимальний комфорт. При цьому вони часто забувають, що це чинить на двигун додаткове навантаження. Водночас повітря в салон все одно йде холодне доти, доки агрегат не нагріється.

2. Спрямування потоків гарячого повітря на лобове скло. Деякі водії роблять так, щоб вікно якнайшвидше відтануло від льоду і снігу. В умовах сильних морозів така «витівка» може призвести до пошкодження скла. Через різкий перепад температур воно просто трісне.

3. Поспіх. Частина автомобілістів вважає, що сучасні автомобілі та двигуни не потребують тривалого прогрівання. Частково вони мають рацію, проте механік наголошує, що краще дати мотору попрацювати на холостому ходу кілька зайвих хвилин і бути впевненим, що він достатньо прогрівся, ніж сподіватися на те, що ваш поспіх не призведе до його швидкого зносу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти