Терміново увімкніть пічку, щоб врятувати двигун: навіщо влітку використовувати обігрів автомобіля

У спекотні літні дні може здатися, що тільки божевільний водій увімкне автомобільний обігрівач. Однак у цієї, на перший погляд, дивної поведінки, є цілком логічне пояснення.

Автомеханік Том Райлі з MyCarRecoveryLondon порекомендував британським водіям вмикати грубку в машині, якщо двигун перегрівся, а зупинитися і охолодити його просто неможливо. Таке часто трапляється влітку під час руху швидкісною магістраллю, де не можна просто пригальмувати на узбіччі і почекати, поки мотор охолоне. Експерт зазначає, що активація обігріву салону «забере» частину тепла двигуна на себе. При цьому важливо відключити кондиціонер, який додатково навантажує силову установку.

Обстановка в машині при такому розкладі різко стане некомфортною, але, на думку Райлі, краще трохи потерпіти і врятувати двигун, ніж зіткнутися з агресивним перегріванням агрегату і ризиком його поломки. Таким чином можна доїхати до найближчого безпечного місця стоянки, де можна дати двигуну «відпочити» хоча б хвилин 15. Цей «лайфхак» може бути корисним під час тривалих поїздок, але механік наголошує, що використовувати його потрібно лише як тимчасове рішення у виняткових випа

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти