Небезпека круїз-контролю: коли водіям не можна його використовувати

Багато сучасних автомобілів комплектуються дуже зручною функцією круїз-контролю, яка допомагає водієві з керуванням. Особливо корисна вона під час тривалих поїздок, коли складно постійно утримувати концентрацію на високому рівні. Разом з тим є випадки, коли використання круїз-контролю може навпаки нашкодити. У деяких випадках це навіть смертельно небезпечно.

Несприятливі дорожні умови: круїз-контроль хороший у сприятливих умовах. У поганих умовах система може заважати водієві.

Мінливий трафік: у щільному міському потоці важливо вміти адаптуватися до швидких змін. У випадку з круїз-контролем це поки що неможливо. Те що підходить для одного часу доби в місті, може бути смертельно небезпечним в інший час.

Втома і сонливість: коли водії виснажений і починає засинати, круїз-контроль може дати хибне відчуття комфорту, що машина їде сама. Але це не так. Допускати такі ситуації категорично не можна.

Несподівані перешкоди на шляху: система може не помічати серйозних перешкод на шляху, яких, по ідеї, там бути не повинно. Дикі звірі або вибоїни при використанні круїз-контролю можуть стати серйозною загрозою для автомобіля.

Джерело Wheel-News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти