Який антифриз може вбити двигун автомобіля: ніколи ним не користуйтеся

Охолоджувальна рідина в автомобілі відіграє важливу роль, яка полягає в тому, щоб уберегти двигун та інші ключові компоненти транспортного засобу від перегріву. Саме тому важливо відповідально підходити до вибору антифризу, а також контролю за його станом.

Є два види охолоджувальних рідин – неорганічні та органічні. Перші, як правило, мають жовтий, синьо-зелений або зелений колір. Вони зазвичай дешевші за органічні, але поступаються у своїх якостях останнім.

Експерти рекомендують використовувати тільки той вид антифризу, який рекомендований виробником. Охолоджувальна рідина потребує заміни, якщо її колір змінився, став прозорим або спостерігаються ознаки забруднення. Також ознаками того, що настав час замінити антифриз є запах і рівень рідини, зміна яких свідчить про ймовірний витік. Ігнорування цих ознак може призвести до серйозних проблем і поломок двигуна, ремонт яких обійдеться в цілий статок.

Крім того варто звертати увагу на температуру двигуна. Систематичний перегрів агрегату свідчить про те, що система охолодження не справляється зі своєю функцією.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти