Ознаки неякісних шин: яку гуму категорично не можна купувати

Якщо водій задумався про заміну шин, йому необхідно бути особливо уважними до стану гуми. «Твоя МАШИНА» пропонує ознайомитися з рекомендаціями експертів щодо виявлення неякісних шин і розповідають, на що варто звернути увагу, щоб забезпечити безпеку на дорозі.

Тріщини на поверхні
Перше, що кидається в очі під час огляду шин, – це тріщини. Їх легко помітити неозброєним оком. Тріщини можуть бути викликані старінням гуми, впливом ультрафіолетових променів або неправильним зберіганням. Такі пошкодження небезпечні, оскільки можуть призвести до раптового розриву шини під час руху на високій швидкості.

Знос протектора
Ще одним важливим показником є залишок протектора. Якщо глибина протектора значно зменшилася і досягла мінімальних значень, встановлених законодавством, таку шину необхідно замінити. Недостатній залишок протектора погіршує зчеплення з дорогою, особливо на мокрому покритті, що збільшує ризик аквапланування і погіршує керованість автомобілем.

Неправильний знос
Якщо в автомобіля проблеми з регулюванням кутів установки коліс (сход-розвал), одна частина шини може бути стерта більше, ніж інша. Такий нерівномірний знос є явною ознакою того, що шину використовувати не можна. Водіям слід регулярно перевіряти і коригувати сходження-розвал, щоб уникнути передчасного зносу шин і забезпечити рівномірне зношування протектора.

Для охочих заощадити хорошим вибором можуть стати вживані (б/в) шини. Вони безпечніші порівняно з відновленими шинами, які можуть мати приховані дефекти і неоднорідності в структурі. Однак і вживані шини потребують ретельної перевірки. Необхідно оглянути їх на наявність тріщин, оцінити залишок протектора і переконатися у відсутності нерівномірного зносу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти