Подорожчання електроенергії: скільки з 1 червня коштує їзда електрокаром

З 1 червня в Україні вдвічі зросли тарифи на електроенергію – до 4,32 грн за кВт*год. У зв’язку з цим власники електромобілів і автомобілісти, які планують придбання електричних машин, задумалися про вартість експлуатації цих транспортних засобів.

Видання «Телеграф» розкрило водіям, скільки в середньому тепер обійдеться зарядка електрокара. Експерти взяли для порівняння низку популярних моделей авто на електричній тязі Nissan Leaf, Tesla Model 3, Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Tesla Model Y, Volkswagen ID і Hyundai Kona.

Вони вирахували, Volkswagen ID.4 після підвищення тарифів витрачатиме в середньому на 1 кілометр шляху 0,69 гривні. Tesla Model 3 у базовій версії зможе проїхати аналогічний шлях тепер за 0,56 грн. Volkswagen e-Golf 7 покоління з батареєю ємністю 35.8 кВт витратить 0,60 грн з вашого гаманця на кожен кілометр шляху. Hyundai Kona на це знадобиться 64 копійки.

Для порівняння 1 кілометр бензинової Toyota Corolla з 1,6-літровим мотором обійдеться українцям у 3,69 гривні за умови заправлення паливом марки А-95. Тобто це все одно в більш ніж у 5 разів дорожче, ніж їздити на електрокарі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти