Позбавлення прав за подвійну суцільну: як карають водіїв за популярне порушення

Одним із найпоширеніших порушень ПДР в Україні є перетин подвійної суцільної лінії дорожньої розмітки. За цей проступок українські водії несуть адміністративну відповідальність.

Відповідно до ст.122 КУпАП, порушення вимог розмітки несе за собою штраф у розмірі 340 гривень. Якщо при цьому водій своїми діями створив аварійну обстановку, штраф може бути збільшений до 1445 гривень. При цьому порушника також можуть позбавити прав на строк до року.

При цьому в законі передбачено винятки, коли карати водія не можна. Ідеться про чотири випадки – коли розмітку не видно, порушення скоєно, щоб запобігти ДТП, за відсутності альтернативних способів об’їхати перешкоду або під час використання автомобіля екстрених служб під час виконання посадових обов’язків.

Існує три види суцільної розмітки – вузька, широка і стоп-лінія. Першу можна перетинати лише якщо вона вказує на місце паркування або стоянки, позначає край проїжджої частини, для об’їзду нерухомої перешкоди, для обгону деяких транспортних засобів зі швидкістю менше 30 км/год. Широку суцільну не можна перетинати ніколи. Стоп-лінія забороняє рух при ввімкненому червоному сигналі світлофора.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти