10 міфів про автомобілі, які крадуть у водіїв гроші

В автомобільному середовищі є свої міфи, які іноді виявляються відвертою вигадкою. Гірше, коли віра водіїв у них приносить шкоду та суттєво б’є по гаманцю. Експерти видання SlashGear виокремили 10 таких небилиць, які надзвичайно популярні.

Міф 1: Оливу слід міняти кожні 5000 кілометрів
Це правило з’явилося десятиліття тому, коли технології двигунів та оливи були менш розвиненими. Сучасні автомобілі, що використовують сучасні моторні оливи, можуть безпечно проїжджати від 7000 до 15000 кілометрів між замінами оливи. Точне число залежить від рекомендацій виробника вашого автомобіля.

Міф 2: Бензин преміум-класу завжди кращий за звичайний
Багато хто вважає, що бензин преміум-класу поліпшить роботу будь-якого автомобіля, але це не так. Якщо ваш автомобіль не потребує бензину преміум-класу, використання звичайного бензину не завдасть йому шкоди і дасть змогу заощадити гроші.

Міф 3: Шини слід накачувати до цифри, зазначеної збоку
Цифра, зазначена на бічній стороні шини, позначає максимальний допустимий тиск (PSI) для цієї шини, але не є ідеальним рівнем тиску для вашого автомобіля. Рекомендований тиск у шинах вказано в керівництві з експлуатації вашого автомобіля і на наклейці на внутрішній стороні водійських дверей.

Міф 4: Перед поїздкою на морозі слід довше прогрівати автомобіль
Сучасні двигуни не потребують тривалого прогрівання. Прогрівання автомобіля протягом декількох секунд перед початком руху і плавне водіння – найкращий спосіб швидко прогріти двигун і скоротити витрату палива.

Міф 5: Вам потрібно спеціально готувати автомобіль до зміни сезону
Багато сучасних олив і охолоджувальних рідин підходять для використання в широкому діапазоні температур. Винятком можуть бути зимові або літні шини, які потрібно міняти залежно від сезону. Однак в іншому спеціальні приготування зазвичай не потрібні.

Міф 6: Вашому автомобілю потрібне налаштування двигуна кожні шість місяців
Сучасні автомобілі не потребують частих налаштувань двигуна. Рекомендується слідувати графіку обслуговування, зазначеному в керівництві з експлуатації, який заснований на пробігу, а не на часі.

Міф 7: Ви повинні купувати паливні присадки заради свого автомобіля
Більшість сучасних бензинів уже містять необхідні мийні засоби, які допомагають підтримувати чистоту паливної системи. Постійне використання додаткових присадок зазвичай не потрібне, хоча іноді це може бути корисно.

Міф 8: Шини потрібно міняти, якщо розмір протектора 1,6 мм
Шини з протектором 1,6 мм практично лисі і не забезпечують достатнього зчеплення з дорогою. Рекомендується міняти шини, коли глибина протектора досягає 3,2 мм, щоб забезпечити безпеку і хороше зчеплення.

Міф 9: Все обслуговування автомобіля слід проводити в автосалоні
Багато видів обслуговування можуть виконуватися в незалежних сервісах, які часто пропонують більш конкурентні ціни. Винятки становлять роботи, пов’язані з відкликанням автомобіля, які зазвичай виконуються безкоштовно в дилерських центрах.

Міф 10: Для миття автомобіля можна використовувати господарське мило для посуду
Мило для посуду занадто абразивне і може пошкодити захисне покриття автомобіля. Краще використовувати спеціалізовані автомобільні шампуні, які дбайливо очищають поверхню автомобіля, зберігаючи його захисне покриття.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти