Терміново помийте автомобіль: кому з водіїв загрожує 1190 гривень штрафу

Догляд за автомобілем є суто особистою справою кожного водія, але лише доти, доки він не регламентований законом. В Україні багато хто не замислюється, що за їзду на брудній машині можна отримати чималий штраф.

Так, ст.121-3 КУпАП встановлює для автомобілістів адміністративну відповідальність, якщо номерні знаки транспортного засобу затулені стороннім предметом або забруднені. Причому важливим параметром у цій ситуації є те, що номер не повинен читатися з відстані 20 метрів. Штраф в 1190 гривень можуть виписати навіть, якщо не читається один символ. При цьому в разі повторного порушення сума стягнення може збільшитися вдвічі.

Водночас притягнення до відповідальності автомобіліста, який не знав, що його номер перестав читатися, є незаконним. Наприклад, у дощову погоду бруд може налипнути на номер непомітно для водія в процесі їзди. Довести що-небудь поліцейському в такій ситуації може бути складно. Юристи рекомендують одразу ж усувати порушення, щойно вам на нього вказав інспектор. Якщо він не встиг зафіксувати його на камеру, включно з вимірами 20 метрів, то виписати штраф він уже не зможе.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти