Чому сучасні автомобілі швидко іржавіють: експерти дали пояснення

У минулому корозія була для автомобілів не таким частим явищем, як зараз. На сучасні автомобілі регулярно виникають нарікання через швидке іржавіння. Видання ampercar.com з посиланням на коментар власника кузовного автосервісу пояснило, з чим пов’язана така тенденція.

Експерт зазначає, що раніше автовиробники гналися за надійністю транспортних засобів, щоб завоювати довіру автомобілістів, але зараз суворі екологічні норми поставили їх у жорсткі рамки. До того ж з’явилися нові технології виробництва, а також можливості економити на матеріалах.

Також, за його словами, відіграють роль нові вимоги до безпеки пішоходів. Зокрема, метал капота спеціально робиться м’яким і тонким, щоб при наїзді на людину удар був не таким жорстким і травматичним.

Окремо в цій історії варто відзначити маркетинг. У минулому машина мала прослужити власнику щонайменше два десятиліття, а зараз авто змінюють кожні три-п’ять років. У зв’язку з цим виробники не бачать сенсу витрачатися на дорогі матеріали кузова, що додатково провокує розвиток іржі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти