Їзда в таксі з непристебнутим ременем: хто заплатить штраф

До автомобілів таксі висуваються такі самі вимоги ПДР, як і до інших учасників дорожнього руху. Зокрема щодо використання ременів безпеки, як водіями так і пасажирами. Однак конкретно це правило часто ігнорують і ті, й інші. Хто за це несе відповідальність за українським законодавством?

У ПДР чітко сказано, що водій транспортного засобу перед початком руху повинен пристебнутися сам і переконатися, що всі його пасажири перебувають у пристебнутому вигляді. Якщо клієнт таксі не пристебнувся, перевізник може вимагати від нього використати ремінь. У разі відмови таксист має право висадити пасажира. Однак, як правило, водії не звертають на це уваги. А даремно.

Нехтування використання ременів безпеки не тільки створює загрозу отримання травм у разі ДТП, а й тягне за собою накладення адміністративного штрафу. Причому, поліція має право оштрафувати на 510 гривень як непристебнутого пасажира, так і водія, який погодився його везти. Якщо авто потрапить в аварію, яка буде спровокована не з вини таксиста, він все одно нестиме кримінальну відповідальність, якщо його непристебнутий пасажир отримає травму щонайменше середньої тяжкості.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти