Штраф 850 гривень: з якими номерами водіям заборонено їздити в Україні

Водії в Україні можуть отримати штраф на рівному місці за недбале поводження з номерними знаками транспортного засобу. Причому деякі автомобілісти навіть не підозрюють, що таким чином порушують ПДР і наражають себе на загрозу адміністративної відповідальності.

Стаття 121 КУпАП забороняє експлуатувати автомобілі, які не зареєстровані в установленому законом порядку, а також з номерними знаками, які не відповідають стандартам. Не можна використовувати чужі номерні знаки, а також закріплювати номери в місцях, які для цього не передбачені. Якщо сторонні предмети, тонування або всілякі забруднення заважають ідентифікувати хоча б один символ на номерному знаку з відстані 20 метрів, то водій також може отримати штраф 850 гривень.

Важливо підкреслити, що відповідальність настає лише в тих випадках, коли водій усвідомлював наявність тих чи інших аспектів, які кваліфікуються як порушення. Якщо, наприклад, бруд або інші сторонні предмети налипли на номерний знак у дорозі і водій просто не міг бачити, що це впливає на видимість номерів, то його не може бути оштрафовано.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти