Обризкав пішохода – плати штраф 260 000 гривень: де водіям краще об’їжджати калюжі біля тротуарів

У дощову погоду в Україні нерідко можна стати свідком ситуації, коли машина на швидкості проїжджає калюжами, кроплячи пішоходів або інші транспортні засоби, які проходять поруч. Багато в чому такі неприємні інциденти відбуваються від відчуття безкарності окремих водіїв і нестачі автомобільної культури. У цьому плані британські автомобілісти пішли далеко вперед. Причому дисциплінують їх, зокрема, величезні штрафи.

У Великій Британії вже майже 36 років діє закон, який суворо забороняє водіям механічних транспортних засобів кропити пішоходів. Якщо заборона свідомо або випадково ігнорується, поліція має право оштрафувати порушника на 100 фунтів стерлінгів (близько 5 200 гривень).

При цьому в деяких випадках справа про окроплення пішохода може дійти до суду, де водіям загрожує вже набагато більше покарання. За свою неакуратність вони можуть бути оштрафовані на суму до 5000 фунтів (близько 260 000 гривень). Тож середньостатистичний британський автомобіліст тричі подумає, перш ніж промчати по калюжі, розташованій біля тротуару або узбіччя.

Джерело WhatCar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти