Механік розкрив «копійчаний» спосіб захисту машини від викрадення

Автомобільні злочини стають дедалі витонченішими, а викрадачі – більш винахідливими. Незважаючи на це, є прості способи, які дадуть змогу захистити від викрадення практично будь-яке авто. Один із таких «лайфхаків» водіям розкрив досвідчений американський автомеханік Скотті Кілмер.

Автомобільний експерт пропонує ефективне і недороге рішення – встановлення аварійного вимикача. Він пояснює: “Встановіть аварійний вимикач де-небудь у машині. Ви можете клацнути вимикачем, і навіть якщо вони скопіюють ваш електронний ключ від машини, вона не заведеться”.

Аварійний вимикач, який коштує всього кілька сотень гривень, може бути встановлений у домашніх умовах. Він діє як автоматичний переривник і запобігає подачі електроенергії до будь-якої системи, до якої він під’єднаний, чи то система запалювання, чи то система впорскування палива, чи то паливний насос.

Вимикач можна заховати в машині так, щоб його було важко знайти. Навіть якщо викрадачі проникнуть у салон і спробують завести двигун із перепрограмованим ключем, автомобіль не заведеться без увімкненого живлення. Дорожчі системи аварійного вимкнення можуть запропонувати додаткові функції, як-от віддалене вимкнення автомобіля.

Для тих, хто не хоче витрачати навіть мінімальні кошти, Скотті пропонує абсолютно безкоштовний спосіб знерухомити автомобіль.

“З’ясуйте, де знаходиться реле паливного насоса в блоці запобіжників.
Просто виймайте його, коли виходите з машини. Скільки злодіїв мають при собі запасне реле паливного насоса?”
, – сказав Кілмер.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти