Як вибрати найкращу машину для подальшого перепродажу: назвали ТОП-5 ознак

Купуючи новий автомобіль, багато автолюбителів замислюються над тим, наскільки добре він збереже свою вартість з часом. Деякі сподіваються накопичити грошей і в майбутньому максимально вигідно продати машину, щоб купити авто вищого класу. Експерти видання GO зазначають, що високоліквідні моделі мають низку ознак, за якими їх можна розпізнати.

1. Репутація надійності
Одним із головних чинників, що впливають на вартість автомобіля під час перепродажу, є його надійність. Автомобілі брендів, відомих своєю довговічністю і низькими витратами на обслуговування, зазвичай мають вищу вартість на вторинному ринку.

“Автомобілі таких марок, як Lexus, Subaru, Toyota і Honda, відомі своєю надійністю і довговічністю. Наприклад, Toyota Camry та Honda Accord завжди є фаворитами серед вживаних автомобілів завдяки своїй міцності та низьким експлуатаційним витратам”, – зазначив Роб Діллан, засновник EVhype.

2. Ефективність палива
Економічність автомобіля – важливий фактор для покупців старих автомобілів, особливо за високих цін на бензин.Автомобілі з хорошою паливною економічністю повільніше втрачають свою вартість.”Автомобілі з відмінною витратою палива краще зберігають свою цінність. Станом на 2023 рік, автомобілі з високими показниками паливної ефективності знецінюються повільніше, ніж автомобілі з низькою паливною економічністю”, – додав Діллан.

3. Популярні кольори кузова
Колір автомобіля відіграє важливу роль у його вартості під час перепродажу. Нейтральним і популярним кольорам, таким як чорний, білий і сріблястий, найчастіше віддають перевагу на вторинному ринку.

«Нейтральні кольори традиційно приваблюють більше покупців і сприяють кращій вартості під час перепродажу», – пояснює Діллан. Однак, згідно з дослідженням iseecars.com, жовті автомобілі зберегли свою цінність найкраще за три роки, знецінившись лише на 13,5%.

4. Сучасні функції безпеки
Технології безпеки відіграють значну роль в оцінці автомобіля на вторинному ринку. Автомобілі, оснащені сучасними системами безпеки, користуються великим попитом серед покупців, особливо сімей.

«Автомобілі з вищими оцінками за краш-тестами та сучасними системами безпеки, такими як вдосконалені системи допомоги водієві (ADAS), залишаються затребуваними», – каже Джон Лін, співзасновник JB Motor Works.

5. Новітні технології
Сучасні покупці вживаних автомобілів часто шукають моделі, оснащені останніми технологічними новинками. Наявність передових технологій в автомобілі сприяє збереженню його вартості.

«Виробники автомобілів, що йдуть у ногу з технологіями, забезпечують своїм моделям високу вартість під час перепродажу і продовжують приваблювати покупців через кілька років», – стверджує Гретхен Зайдель, автомобільний експерт Seidel & Co.

Як забезпечити високу вартість автомобіля під час перепродажу

Крім вибору автомобіля з вищезазначеними характеристиками, є кілька практичних порад, які допоможуть вам зберегти його вартість:

Знижуйте пробіг: Автомобілі з меншим пробігом цінуються вище. Середній пробіг від 10 000 до 13 000 кілометрів на рік вважається оптимальним.

Регулярне технічне обслуговування: Проводьте своєчасне обслуговування і зберігайте всі квитанції. Повна історія обслуговування особливо важлива для дорогих автомобілів.

Утримуйте автомобіль у чистоті та захищайте його від погодних умов: Регулярне зовнішнє обслуговування та зберігання в гаражі або на критій парковці допоможуть зберегти зовнішній вигляд автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти