Можна втратити права на півроку: що загрожує водіям за тріщину на лобовому склі

Тріщина на лобовому склі – неприємність, від якої жоден автомобіліст в Україні практично не застрахований. Пошкодити вікно може навіть невеликий камінчик, який вискочив з-під колеса авто, що їде поруч. Зазвичай невелика тріщина не несе серйозної загрози для машини, у зв’язку з чим, водії часто ігнорують проблему. При цьому мало хто знає, що така, на перший погляд, дурниця здатна стати причиною серйозних проблем із законом.

Співробітники поліції часто зупиняють автомобілі навіть з невеликими тріщинами в зоні роботи склоочисників і штрафують їх на 340 гривень за ч.1 ст.121 КУпАП за їзду з «технічною несправністю». Юристи наголошують, що такий штраф є незаконним і легко оскаржується в суді, але якщо водій добровільно понесе покарання, то фактично визнає свою провину. Через невелику суму штрафу і небажання мати справу з бюрократичною машиною, багато хто так і робить.

Однак подібна пасивність несе в собі іншу загрозу. Якщо водія оштрафували за ч. 1 ст. 12 КУпАП і він не усунув тріщину під час повторної зустрічі з поліцією на нього чекає вже позбавлення прав на строк до півроку за ч. 4 ст. 121 КУпАП.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти